Ingredients
SERVINGS: 6
- 2 large avocados, pits removed
- 1 vanilla bean, split lengthwise
- ¾ cup unsweetened cocoa powder
- ½ cup pure maple syrup
- ¼ cup agave nectar
- ¼ cup (or more) fresh orange juice
- ½ teaspoon kosher salt
- 1½ cups heavy cream (optional)
- ¼ cup cocoa nibs and/or chopped hazelnuts
Preparation
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Scoop avocado flesh into a blender and scrape in vanilla bean seeds; reserve pod for another use. Add cocoa powder, maple syrup, agave nectar, orange juice, and salt and blend to a coarse purée. With motor running, gradually stream in ¾ cup hot (but not boiling) water; blend, adding more orange juice as needed, until smooth and creamy.
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Divide pudding among eight 4–6 oz. ramekins or small bowls and chill (uncovered) at least 2 hours.
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Just before serving, whip cream in a medium bowl to soft peaks and spoon over pudding, if desired; top with cocoa nibs and/or hazelnuts.
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Do Ahead: Pudding can be made 3 days ahead. Cover and chill.
Ingredienti
PER 6 PERSONE:
- 2 avocado grandi
- 1 stecco di vaniglia
- ¾ tazza di cacao amaro
- ½ tazza di sciroppo di acero puro
- ¼ tazza di nettare di agave
- ¼ tazza (o più) succo d’arancia fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 1½ tazza di panna (facoltativo)
- ¼ tazza di cacao e/o nocciole tritate
Preparazione
Scavare la polpa dell‘avocado in un miscelatore e raschiare i semi di vaniglia. Nello stesso miscelatore aggiungere il cacao in polvere, sciroppo d‘acero, nettare dell‘agave, succo d‘arancia e sale e miscelare nel mixer, la consistenza deve essere come una purea. Con il motore ancora in funzione, aggiungere gradualmente ¾ di acqua calda in una tazza (ma non bollente); miscelare, aggiungere più succo d’arancia se necessario, fino a che non diventa liscio e cremoso.
Dividere il budino in 4 – 6 stampini o piccole ciotole e lasciar riposare il composto (scoperto) almeno 2 ore.
Poco prima di servire, montare la panna, se lo si desidera; Decorare con cacao e/o nocciole.